Thursday, May 4, 2017
သစ္သီးဝလံ/ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္အေျခာက္ခံတဲ့စက္
အစားအေသာက္မ်ားတြင္ ကင္ဆာျဖစ္ေစသည့္ မႈိပါဝင္မႈႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ရန္ အတြက္ Dryerအေျခာက္ခံစက္မ်ား ယေန႔ ျမန္မာျပည္ရွိ အစားအေသာက္အမ်ားစုတြင္ မႈိမ်ားစြာ ပါဝင္လွ်က္ရွိၿပီး ၊ ထိုမႈိမ်ားသည္ ကင္ဆာကိုျဖစ္ေစပါသည္။ ထိုသို႔မႈိမ်ားကိုျဖစ္ေစသည့္ အဓိက အေၾကာင္းရင္းမွာ စိုထိုင္းစ မ်ားပါဝင္ေန၍ျဖစ္သည္။ သို႔ျဖစ္ပါ၍ ဆန္စပါး ၊ ေျပာင္း ၊ ပဲမ်ိဳးစုံ ၊ ငါးေျခာက္ စေသာ အစားအေသာက္ ထုတ္လုပ္ေသာ ေနရာမ်ားတြင္ ေနပူလွမ္းျခင္းထက္ Dryer အေျခာက္ခံစက္ ကိုသုံးျခင္းအားျဖင့္ မႈိမ်ားကို လုံးဝကင္းစင္ေစပါသည္။ ထိုင္ဝမ္ႏိုင္ငံတြင္ ေနာက္ဆုံးေပၚ အဆင့္ျမင့္ နည္းပညာမ်ားျဖင့္ ထုတ္လုပ္ထားသည့္ စက္ျဖစ္သည့္အတြက္ အေရအေသြး အလြန္ေကာင္းမြန္ေသာ စက္ျဖစ္ပါသည္။ (မိမိလိုအပ္ခ်က္ေပၚမူတည္ၿပီး ေ႐ြးခ်ယ္ႏိုင္ရန္ Model မ်ိဳးစုံရွိပါသည္။) ပုံပါျမင္ေတြ႕ရေသာ စက္ကို (Heating Dryer) သစ္သီးႏွင့္ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ အေျခာက္ေသာစက္ဟုေခၚပါသည္။ ယင္းစက္ကိုအသုံးျပဳျခင္းျဖင့္စားေသာက္ကုန္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေျမပဲ၊ စပါး၊ ႏွံစားေျပာင္း၊ ေျပာင္းဆန္၊ လင္ငန္းသီး၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲ၊ ငါး) တို႔ကိုတိုက္႐ိုက္အေျခာက္ခံႏိုင္ပါသည္။ သီးႏွံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္မ်ား အေျခာက္ခံေပး
http://bit.ly/2pMBKpt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment